Donkere chocolde koekjes met liquorice

Wat hebben we nodig;

150 gram boter (zacht)

250 gram rietsuiker

75 gram bruine suiker

2 eieren

1 kleine theelepel zout

 

300 gram bloem

5-6 theelepel grove droppoeder

75 gram geroosterde amandelen ( grof gehakt)

120 gram chocolade 70% (grof gehakt)

Mix de zachte boter, rietsuiker en bruine suiker goed door elkaar. Voeg een ei toe en roer deze er goed doorheen, als deze volledig is opgenomen het volgende ei toevoegen.

Voeg als laatste alle overige ingredienten toe en roer het door totdat alles goed vermengd is.

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Doe op een bakplaat (ruim) bakpapier en maak met 2 lepels mooie bolletje. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes.

Bak de koekje in ca. 8-9 minuten gaar. Houd ze goed in de gaten. Haal ze uit de oven voordat ze te donker worden ( de drop wordt dan veel minder intens).

Laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rek.

Eet smakelijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *