Lakrid Cupcake van Ditte Ingemann

Voor een markt werd mij gevraagd om een prijsje voor de kinderen die verkleed kwamen. Hoewel Lakrids wel drop is, is het niet echt een kindersnoepje. Wat dan want het is toch wel leuk. Dus ben ik gegaan voor cupcake met drop. In Scandinavië zijn er vele recepten te vinden want daar wordt heel veel gedaan met drop als ingrediënt.

Hieronder het recept van;

 

Lakrid Cupcake van Ditte Ingemann (The Food Club)

Ingrediënten

Voor de cupcake

180 gr tarwebloem

1,5 tl bakpoeder

120 gr boter, op kamertemperatuur

140 gr suiker

2 eieren

1 dl melk

1 tl vanile-extract

1 el grove droppoeder (raw liquorice powder by Johan Bülow)

Voor de topping

100 gr boter, op kamertemperatuur

360 gr poedersuiker

0,5 dl melk

1 tl vanile-extract

2-3 el fijne droppoeder(fine liquorice powder by Johan Bülow)

Verder nodig

cupcake vormen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de suiker, boter, droppoeder en het vanille-extract in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel. Terwijl je doorklopt voeg je een ei toe, als deze volledig is opgenomen het volgende ei. Als de eieren goed zijn opgenomen voeg je de melk toe en mix nog even goed door.

Spatel de bloem en bakpoeder door het mengsel en probeer hierbij de luchtigheid te behouden.

Vul de cupcake voor 2/3 met het beslag en zet ze daarna ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de cupcake’s afkoelen op een rooster

Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom en mix deze enkele minuten tot een romig glazuur. Bestrijk de afgekoelde cup-cakejes met het lakrids glazuur en bestrooi deze met de een beetje grove droppoeder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *