Merengue with liquorice cream

Merengue with liquorice cream.

Benodigdheden;

liquorice Cream

• 75 g mascarpone

• 15 g poedersuiker

• 1 eetlepel Johan Bülow Sweet liquorice syrup

• 150 ml slagroom

Het recept, en de tips, voor het maken van merengue’s vindt je hier.

Doe de mascarpone met de poedersuiker en liquorice syrup in een kom en sla deze tot een dikke en romige massa. Sla de slagroom, in een aparte kom, totdat er zachte punten op komen te staan. Meng de slagroom rustig door de mascarpone massa.

Presentatie; gebruik een plat bord (of leisteen). Doe de slagroom/ mascarpone massa in een spuitzak en spuit random dots. Breek de merengue in stukken en zet deze als ijsschotsen in de dots. Maak van andere stukken merengue kleinere en grote stukken en kruim deze erbij. Strooi nog wat fijne droppoeder erover en serveer het direct.

Tip; verdeel de merengue in twee delen. Kleur één van de twee, bijvoorbeeld oranje met koningsdag of geel met pasen. De andere helft doe je in een spuitzak en hiermee vorm je mooie pijpjes.

Eet smakelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *