Mermaids Bite met vis

Mermaids Bite met vis recept

INGREDIËNTEN –   een volledige vis zoals zeebaars, makreel of forel (vraag aan de vishandelaar de juiste hoeveelheden), Mermaid’s Bite, Havsnø, takjes peterselie, enkele schijfjes citroen.

BEREIDING – Reinig de vis en dep deze voorzichtig af met keukenpapier en maak aan elke zijde 3 à 4 sneetjes. Marineer vervolgens de buiten- en binnenkant van de vis met Mermaid’s Bite en zout. Vul het op met peterselie en citroenschijfjes. Laat het nu voor 30 tot 60 minuten rusten op een koele plaats. Gril de vis, doe dit indirect om van verbranding het kruidenmengsel en de olie te voorkomen, voor ongeveer 20 minuten. En wilt u op safe gaan kan dit ook in een grillpan.

Zomers bij- of hoofdgerecht – Gegrilde zomergroenten en gerookte aardappelen (4 pers)

INGREDIËNTEN –

Gerookte aardappelen: kleine, nieuwe aardappelen, houtsnippers of Smoked Paprika, Havsnø en een goede olie.

Gegrilde groenten: 4 à 5 verschillende soorten groenten, gesneden in stukjes (in totaal ongeveer 1 kg). Bv.: wortelen, courgettes, lente-uitjes, groene asperges, radijzen en een handvol kruiden. Laat je inspireren door het seizoen!

Dressing: 1 el mosterd, 1 el azijn, een snufje Havsnø, 1/2 dl olijfolie, 1/2 el honing, 1 kl Mermaid’s Bite

BEREIDING

Gerookte aardappelen – kook de aardappelen 6 tot 7 minuten en schep het over in een aluminium barbecue schaal. Gril het nu verder tot de aardappelen beetgaar zijn. Leg vervolgens houtsnippers in de barbecue voor een gerookte smaak. Of kruid de aardappelen met Smoked Paprika, wat olie en Havsnø Salt. Serveer het warm, meteen van de grill.

Gegrilde groenten: Breng de mosterd, zout en azijn samen in een kom en klop de olie erbij. Voeg tot slot ook de honing en Mermaids Bite toe. Gril de groenten beetgaar. Meng de warme groenten in de dressing.

Serveer het op een schaal en werk af met verse kruiden. Eet Smakelijk