Sallys pulled pork

Sallys pulled pork

Sallys pulled pork is een extreem mals varkensgerecht met een pittige toets. Het vergt wat voorbereiding en tijd maar is niet moeilijk om te maken. Je kan Sallys pulled pork klaarmaken op de barbecue, in de oven of in een rookpan. In dit recept gebruiken we de gemakkelijkste manier: de oven. Zo kan iedereen genieten van dit langzaam gegaard varkensvlees. Ondanks het gebraad hier niet op houtskool wordt klaargemaakt, geeft Smokey Sally toch die karakteristieke gerookte smaak aan het gerecht.

INGREDIËNTEN –

Gebraad: 1 ontbeende, ontvette schouder van een vrolijk varken – ongeveer 2 kg

Rub: 50 g Smokey Sally, 2 kl Havsno zout, 2 kl bruine suiker

BBQ saus: 2 el bruine suiker, 50 – 100 ml tomatenpuree, 500 ml ketchup, een paar snuifjes van Dilip’s Chili Flakes, 1/2 el tabasco , 2 el soja saus, 2 el appelciderazijn, 100 ml neutrale olie, een teentje geplette knoflook
Koolsla: 1 kleine krop witte kool, 4 wortelen, optioneel wat rode kool, 2 el azijn
Dressing: 300 ml mayonaise, 3 el honingmosterd, gemalen komijn en koriander,
1 kl azijn, Havsno en Black Pepper

BEREIDING –

Gebraad: Voeg de ingrediënten van de rub samen en masseer het rondom rond het vlees. Wikkel het gebraad in aluminiumfolie en laat 12 tot 24 uur rusten in de koelkast. Neem het gebraad de laatste 2 uur uit de koelkast om het terug op kamertemperatuur te brengen. Verwarm de oven voor op 110°C en plaats het vlees erin. Het is klaar wanneer de kerntemperatuur 90 tot 93°C heeft bereikt.
Afhankelijk van de grootte van het gebraad neemt dit ongeveer 10 uur in beslag.
Haal het gebraad uit en giet er enkele lepels appelsap of appelcider azijn over.
Laat een halfuurtje rusten. Trek tot slot het botermalse vlees in draderige pluksels met twee vorken.

BBQ saus: Breng alle ingrediënten samen in een kom en klop met behulp van een mixer tot een mooi en glanzend geheel.

Koolsla: Snij de kool in stukken en rasp de wortelen. Breng alle ingrediënten voor de dressing samen en giet over de kool en wortelen. Roer goed zodat de dressing gelijkmatig is verdeeld.

Serveer het varkensvlees op een heerlijk hamburgerbroodje, eventueel even geroosterd op de bbq,  met daarop de BBQ saus en koolsla. Eet Smakelijk!